weekendrapporten skiveup

Weekendrapporten fra SkiveUp, er udvalgte hændelser kort fortalt sket i løbet af weekenden i Skive og omegn. Weekendrapporten udgives hver mandag i ugen.

Hjemmehjælper stoppede tyveri

Fredag klokken 10.00 blev en 93-årig kvinde næsten udsat for berigelseskriminalitet, var det ikke for hendes hjemmehjælper. Den ældre kvinde, som bor i Rønbjerg, havde ligepludselig en fremmed kvinde hængende ind over hende som påstod at hun var interesseret i hendes madlavning. Heldigvis var hjemmehjælperen som ankom kort efter skarp og vidste der var tale om forsøg på kriminalitet, og jagede efterfølgende kvinden ud.

I forbindelse med rengøringen af lejligheden fandt hjemmehjælperen en anden kvinde som gemte sig ude i mørket på badeværelset. Kvinden havde givet sig selv adgang, mens den ældre kvinde var optaget. Her havde hun ventet indtil hjemmeplejen skulle gå.

Heldigvis blev det til intet og politiet roser hjemmehjælperen.

Tyveri fra varebil

Der er mellem torsdag fra klokken 19.00 og lørdag morgen klokken 07.00 begået tyveri fra en varebil på Møllegade. Varebilen holdt parkeret med presenning over, som blev fjernet, hvor der derefter blev stjålet håndværktøj til en værdi af 18.875 kroner.

Uro på Skive Handelsskole

På Skive Handelsskole på Arvikavej blev en ung mand fjernet fra skolen i forbindelse med j-dag. Hændelsen fandt sted kokken 00.32, efter den 17-årige dreng havde fået en slurk for meget og skabte uro og uorden. Den unge mand er fra Viborg.

Slog dørmand i hovedet – fik selv en på lampen senere

Der var uro og ballade ved Australian Bar i Skive klokken 00.48, hvor en 23-årig ung mand fra Skive slog ud efter og ramte en dørmand i hovedet. Han blev bortvist fra stedet men dukkede op igen klokken 04.53 på, ironisk vis, Voldgade, hvor han kom op og slås med hvad han påstod var hans bedste ven. Ved patruljens ankomst kunne de konstatere at han ganske vidst selv havde fået et par på lampen. Han ønskede ikke at anmelde noget.

Beruset mand ville have lift hjem

En ambulance var ude ved Zwei Grosse Bar lørdag morgen klokken 05.00, hvor en noget berusset 20-årig ung mand ville have et lift hjem. Politiet oplyste, at de ikke ved om det var ham selv eller andre der tilkaldte ambulancen. Ambulancen vurderede dog at det ikke var nødvendigt, da han sagtens kunne tage vare på sig selv. Den unge mand krævede dog at komme med, hvilket førte til at en politipatrulje måtte ankomme. Her krævede manden også et lift. Det var dog ikke til meget nytte, da det endte med at han måtte tage en taxa.

Bil smadret ind i mur til garage

Klokken 08.27 blev der anmeldt en bilulykke, som var kørt ind i en mur til en garage på Contortavej i Spøttrup. Den koksgrå Mercedes Benz havde fået store skader, blandt andet var begge airbags blevet udløst. I første omgang var der ingen fører i bilen, men man fik senere kontakt til ejeren, en 24-årig mand fra Herning, som kunne meddele at han var i god behold. Hvorfor han ikke gav sig til kende fra starten af vides ikke.

Unge kørte fra færdselsuheld

Klokken 11.30 på Egerisvej blev en 43-årig mand udsat for et færdselsuheld da nogle unge drenge kørte op bag hans bil, som derefter valgte at blot køre væk efter sammenstødet. Den 43-årige mand fra Højslev blinkede ind mod Rema 1000s parkeringsplads, hvorefter de unge drenge, som kørte i en Peugeot 206, for sent når at bremse op.

Manden var ikke i tvivl om at den unge fører vidste at der var sket et sammenstød, alligevel valgte ham og hans kammerat at forlade stedet. Politiet opfordrer at føreren af Peugeoten henvender sig til politiet, da de har nummerpladen, før de henvender sig til ham.

Pralede med sprængstoffer

Klokken 12.18 blev en sag anmeldt i forbindelse med en fest, hvor en af byens personligheder, en 45-årig mand fra Skive Midtby, angiveligt havde pralet over for en anden festdeltager om at være i besiddelse af plastiksprængstof. Festdeltageren som skulle lægge øre til ringede til politiet, som efter sin ankomst ransagede mandens ejendomme. Her fandt de attrap sprængstof, som ikke er ægte militær sprængstof, men bruges derimod til militære øvelser.

Straksbøde på 5.000 kroner

En straksbøde blev klokken 02.25 udleveret til en fører, som efter en alkometer test viste, at han førte bil over den tilladte promille. Den 24-årige fører kørte ad Herningvej, ud fra Lundbro, og det viste sig at den unge mand var udrejst til Australien og ikke havde statsborgerskab.

Fri drisur på øvelsesterræn

Tre 14-årige knægte fra Stoholm fik sig en lille lærestreg, efter de havde valgt at køre ATV og motorcorss på et militært øvelsesterræn. Tilsynsførende havde opdaget de tre drenge og taget fat i dem indtil politiet ankom, hvorefter der blev taget kontakt til deres forældre.

Ildebefindende førte til færdselsuheld

Et færdselsuheld fandt sted på Viborgvej klokken 20.58, efter en 61-årig kvinde fra Farsø fik et ildebefindende. Kvinden kom kørende ad Viborgvej i vestgående retning, hvor hun i et lyskryds fik sit ildebefindende som resulterer i at hun kørte over i modsat kørebane og ramte to andre bilister. Heldigvis forekom der ingen personskader, men betydelige skader på samtlige køretøjer.

Det blev vurderet af politiet at der var tale om et ildebefindende, efter en alkometer test viste at kvinden ikke havde drukket.

(Visited 53 times, 1 visits today)
DEL