Unge ryger hash på skoler efter skoletid

Skolerne i Skive Kommune plages i øjeblikket af unge der mødes socialt om aftenen for at bl.a. ryge hash. Det oplyser lokalpolitiet i Skive.

Brårup Skole plaget i to tilfælde

For at komme problemet til livs har Skive Politi nu valgt at man i en periode vil komme ud på de forskellige skoler om aftenen, for at sørge for der ikke sker ting og sager, som ikke burde foregå. Første dag for denne indsats skete onsdag, hvor tre forskellige skoler i kommunen fik besøg. Der er tale om Resen Skole, Ådalskolen samt Brårup Skole. Man fandt ingen unge på Resen Skole eller Ådalskolen, men på Brårup Skole fik politiet øje på fem unge drenge, hvor de kunne konstatere at den ene var påvirket af hash.

»Inden for det seneste års tid har vi fået flere meldinger om, at skolerne bruges af de unge som hænge-ud-sted efter skoletid, og at det ikke bare er boldspil og studier af mariehøns, der finder sted. Derfor har vi nu i en periode afsat to mand til at rondere på skolerne i aftentimerne for at få fingeren ned i mulden og se, hvad der sker derude efter lukketid.« oplyser Skive politiassistent Niels Bach.

Den påvirkede drengs far blev kontaktet af politiet efter at være blevet sendt hjem, samtidig med at Kommunen vil blive involveret.

Politi satte efter knallertkører

Politiet var også ude torsdag aften, hvor de igen oplevede unge hænge ud på Brårup skole. De tre unge drenge foretog sig ikke noget ulovligt, men valgte at forlade skolen efter de så patruljevognen. Det endte dog ud i en mindre knallertjagt, da politiet satte efter en 15-årig knallertkører der før er set køre omkring skolens område. Knallertkøreren valgte i første omgang ikke at standse, men blev til sidst stoppet. Knallerten kørte hurtigere end det tilladte og blev derfor beslaglagt.

Det er politiassistent Niels Bach’s forhåbning at deres indsats vil være med til at forældre tager en samtale med deres børn. Planen er også, at samtlige skoler i Skive Kommune skal have besøg af patruljevogne.

(Visited 66 times, 1 visits today)
DEL