Danmark er i øjeblikket midt i sin mørke tid, og det bliver kun værre jo tættere på December vi kommer. I disse dage er der allerede soldnedgang omkring klokken 16.00, et tidspunkt hvor stadig mange cyklister farer rundt på cykelstierne.

Det er dog ikke alle der er lige gode til at sørge for at bruge lys og refleks på deres cykler, og det bekymrer politiet i Skive. Derfor har politiet nu valgt, at mørke cyklister skal være et fokus område for dem de kommende uger.

Læs også: Taxa-chauffør forsvandt efter færdselsuheld

Unge i fokus

Det er især unge der er i politiets søgelys, da det typisk er dem der formår ikke at overholde sikkerhedsforanstaltningerne. Det opleves hyppigt, når børn og unge kører til og fra skole og uddannelse.

Politiet i Skive har haft en observatør ude på både Brårup og Resen skole, hvor de uden tvivl kunne bekræfte at der var et problem.

“Ude på Brårup Skole noterede vi seks unge lidt i otte, men vi kunne ligeså godt have sat en kø op med så mange der enten kørte forkert eller ikke havde lys på cyklen,” fortæller Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

Ude på Resen skole var problemet lige så, og det er politiets plan at komme problemet til livs.

“Det er ikke kun Brårup og Resen skole hvor der er et problem. Det vi vil gøre nu er at tage alle skolerne på tur,” fortæller Lars Mikkelsen.

(Visited 146 times, 1 visits today)
DEL