Forfatter og illustrator Ingo Milton (nummer to fra venstre) har tegnet og skrevet Nissernes Julekalenderbog, der for nylig blev vist frem på årets Bogforum. Overskuddet fra salget af bogen går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne. Foto: PR.

Trykkeriet Toptryk Grafisk har lavet en julekalenderbog til børn, der må tilbringe juledagene på hospitalet. Overskuddet fra bogen går til Danske Hospitalsklovne, der også kan bruge den sammen med børnene. Det skriver Ritzau i en pressemeddelelse. 

Bogen handler om Asta, som den 1. december opdager at hun har en helt speciel evne, nemlig at hun kan se nisser. Nisserne har brug for hendes hjælp med at løse et stort problem med en deadline der lyder på 24. december. Bogen, Nissernes Julekalenderbog, er skrevet af forfatter og illustrator Ingo Milton og produceret af Toptryk Grafisk, der med julekalenderen vil gøre julen bedre for de børn, der må tilbringe den på hospitalet.

– Det betyder rigtig meget for alle vores medarbejdere, at vi er i stand til at bidrage på en positiv måde til samfundet, og hvert år bruger vi en del af overskuddet på at hjælpe danske børn. Vi fik idéen til bogen, fordi vi gerne ville kombinere den velgørende indsats med et produkt, som vi selv kunne fremstille, fortæller Palle Bo Schmidt, der er salgs- og marketingchef i Toptryk Grafisk, og uddyber:

– Vores overskud ved salget af Nissernes Julekalenderbog – det vil sige 21 kroner per eksemplar – går til Danske Hospitalsklovne, som gør en stor indsats for indlagte børn i Danmark. Derudover får de stillet bogen til rådighed med henblik på oplæsning for børnene, men også som gaver, de kan give til alle de børn, der måske har et særligt behov for at få løftet humøret op til jul.

Flere hospitalsklovne

75.000 børn bliver hvert år indlagt på danske hospitaler, og i øjeblikket når de Danske Hospitalsklovne kun ud til cirka halvdelen. Overskuddet fra salget af julekalenderbogen går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne, og det er Toptryk Grafisk håb at overskuddet vil få endnu flere børn til at få glæde af de røde næser.

– Vi er meget taknemmelige for Toptryks støtte til Danske Hospitalsklovne. Blandt andet er overskuddet fra salg af julebogen med til at sikre flere klovnetimer på hospitalerne. Hospitalsklovnene kan også bruge julebogen til at skabe en hyggelig julestemning blandt indlagte børn, når de læser op fra bogen, udtaler Kenneth Øhrberg, direktør i Danske Hospitalsklovne.

Julekalenderbogen koster 149 kroner og kan købes i boghandlere.

(Visited 37 times, 1 visits today)
DEL