Omkring halvdelen af alle dødsulykker på vejen sker, fordi der er blevet kørt for hurtigt i forhold til fartgrænsen eller grundet for eksempel vejr- og vejforholde. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

Skive Kommune oplyser på deres hjemmeside, at de derfor er gået med i den landsdækkende kampagne “Sænk farten før det er for sent”, som sker i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik.

Skive Kommune vil derfor på vejstrækninger med åbent land opstille vejkantsplakater, som skal være med til at huske bilister på at sænke farten, når det går for stærkt.

Rådet for Sikker Trafik spurgte sidste år 1.472 bilister, hvor hurtigt de kører på landevejene. Her viste resultaterne, at hver tredje (34%) ofte kører 95 km/t. på strækninger, hvor man kun må køre 80 km/t. Bilisterne grundede med, at de enten gjorde det for at følge med trafikken samt nogle blot ikke holdt øje med deres fart.

»Når man kører bare lidt for stærkt, så skal man bruge markant flere meter på at bremse, hvis der sker noget uforudset. På en landevej kan der pludseligt komme en bil, cykel eller et barn ud fra en sidevej eller udkørsel, og der er det vigtigt, at man kan nå at bremse, før det er for sent,« siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

En undersøgelse for antal dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken 2011-2015 viser, at der i Skive Kommune var 9 dræbte samt 85 alvorligt tilskadekomne.

Video: Rådet for Sikker Trafik

(Visited 51 times, 1 visits today)
DEL