Skive knækker cancer

Startskuddet for ‘Knæk Cancer’, som afholdes i samarbejde mellem TV2 og Kræftens Bekæmpelse, kommer i år til at foregå på Posthustorvet, i forbindelse med et samarbejde med Skive Kommune. Formålet for Knæk Cancer er at indsamle penge til forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Eventet foregår mandag d. 23. Oktober og vil byde på masser af aktiviteter. Pladasen for arrangementet vil være åben fra kl. 11.00 til 19.15.

Kræftpatienter og pårørende kan få en snak om lokale tilbud og muligheder indenfor rehabilitering, støtte og behandling, mens alle kan blive klogere på forebyggelse af kræft og hjælpe med at sætte fokus på sagen ved at støtte op om arrangementet, som også tæller ’Tænd et lys’-ceremonien arrangeret af Stafet for Livet.

Koncerter

Der vil i løbet af dagen være lokale, musikalske gæster på pladsen. Bl.a. indierockbandet Taxit, Skive Postorker, MusikCollegeSkive og Caroline Fjerbæk Olsen. Alle koncerter er selvfølgelig gratis i forbindelse med arrangementet.

Det vil være Radio Skive’s radiovært Jan Bjerrum, som vil stå for konferencier. Han vil bl.a. interviewe en kræftforsker samt hylde de lokale indsatser.

Da Knæk Cancer er i samarbejde med TV2, vil Go’ Aften Danmark og TV2 Vejret blive sendt live fra Posthustorvet, hvor man kan følge med på TV, med Michelle Bellaiche som vært. Xander vil desuden afslutte arrangementet med en koncert.

Informative stande

Sundhedscenter Skive vil  stå for at kunne fortælle om lokale rehabiliterings- og genoptræningstilbud. Det vil samtidigt være muligt at få en snak med Kræftrådgivningen fra Herning og Skive Lokalforening.

Til stede vil Knæk Cancer-bussen også være. Her kan man få råd omkring hårtab og hvad man kan gøre med bl.a. parykker og tørklæder. Man vil også kunne gå rådgivning om kræft, fertilitet og samtaler om HPV vaccinen. Efter klokken 16.00 kan man få tjekket sine modermærker.

En 7. og 8. klasse vil i et telt have fokus på forebyggelse af kræft i forbindelse med tobaksrygning. Her kan man få afprøvet sundhedseksperimenter, få en snak om tobak, rygning og HPV. Der vil også være fokus på brugen af snus, som over den sidste periode er blevet populært i sportsverdenen.

I forbindelse med dette har Sundhedscenter Skive lavet et samarbejde med SIK og Skive FH, som vil have fokus på det ansvar der er, at være en god rollemodel som eliteidrætsudøver.

Aktiviteter for alle aldre

Der vil være forskellige aktiviteter for børn, med bevægelse og sundhed, som både store og små kan være med til, og slå kreativiteten løs i KREA-værkstedet.

Breum Børnehave og Daginstitution Lærkereden vil om formiddagen stå klar med hjemmelavede frugtdyr og andre sunde snacks. Man vil også have mulighed for at købe sunde, varme måltid, kage og kaffe.

Du kan læse mere om hele arrangementet her.

(Visited 186 times, 1 visits today)
DEL