Skive i godt lys: færrest lukkedage i institutionerne

En ny opgørelse fra Børne- og Socialministeriet viser, at der er stor forskel af antal lukkedage, i de forskellige daginstitutioner i kommunen.

I det midt- og vestjyske kan man med roligt sende børnene afsted, da Skive har det laveste antal lukkedage med kun 2,9 dage årligt i gennemsnittet. Bor man derimod i kommunerne i Lemvig, Holstebro eller Silkeborg, skal man regne med mere end 20 lukkedage årligt i gennemsnittet.

Børneordfører Jakob Sølvhøj fra Enhedslisten, mener at der er et hul i den pladsgaranti, som forældre har. Han vil derfor nu have reglerne strammet. Kommuners institutioner må i følge loven holde lukket, hvis der kun er få børn, men det mener Jakob Sølvhøj ikke holder.

»Jeg tænker, at det er helt urimeligt. Selvfølgelig er der nogle forældre, der kan indrette sig. De kan være så heldige, at de har bedsteforældre, der gerne vil passe, men der er jo rigtig mange, der rammes af det her. De tvinges til at holde ferie på tidspunkter, der ikke passer. Hvor begge forældre måske ikke kan holde fri samtidig. Så det er rigtig skidt i forhold til at få familien til at hænge sammen«, siger Jakob Sølvhøj i en udtalelse.

Forneden kan du se en tabel, der viser en gennemsnitlig forventning af lukkedage i de forskellige kommuner i 2017.

[table id=4 /]

(Visited 46 times, 1 visits today)
DEL