Skive Festival fortsætter med at beholde sin plads blandt verdensranglisten over bedste festivaler verden rundt.

Med en placering på 177 ud af 250 på den officielle verdensrangliste Festival Insight, kan Skive Festival atter i år skrive sig ind som en af de bedste festivaler. Festival bliver især bemærket international med sin CSR profil, hvor Skive Festival taget socialt og samfundsmæssigt ansvar. Skive Festival samarbejder også med eks. hjemløse og tæt sammen med lokale skoler, virksomheder og kommunen.

Talskvinde Charlotte Danefeld udtaler: ”Vi er stolte af igen at være med i verdenseliten, og sætter pris på det så længe det varer”. Det er for meget forlangt af en efterhånden lokal festival fortsat at skulle være med i placeringerne. Men vi er glade for, at man fra international side har bemærket vores lokale engagement overfor eks. Big Blue og Rent Liv. Vi har i en årrække arbejdet målrettet på at massere begge brands aktivt ind i festivalen, og det er både lykkes og skal også aktiveres yderligere fremadrettet.”

I 2017 tog de to store scener navneskifte til henholdsvis Big Blue og Little Green i henhold til Big Blue visionen og Skive bys grønne profil som energiby.

Charlotte Danefeld fortsætter: ”Vi kunne godt ønske os, at man fra lokal hånd satte lidt mere pris på festivalens måde at omfavne byen på, og investerede i festivalen, så den igen kan vokse sig til at blive en regional eller national festival. Som det ser ud nu, får vi afslag fra fondene på vores udviklingsprojekter, så vi må fortsætte på det niveau vi nu kan. Men taberne i den sidste ende bliver gæsterne og Skive by, for byen mister et brand, der efterhånden drukner i konkurrencen på det danske marked. Det skal dog ikke forhindre os i at lave en fed fest igen og igen hvert år, men det bliver på andre udviklingsmæssige vilkår end vi havde håbet på.”

(Visited 222 times, 1 visits today)
DEL