julefrokost promilleguide

Med årets julefrokoster lige rundt om hjørnet, kan det være en god idé at få indblik om, hvad alkohol gør ved ens krop og ens sindstilstand. Promilleguiden, som sundhed.dk står bag, viser blandt andet at din reaktion på alkohol påvirkes af forventningerne til rusen, og hvor meget du er vant til at drikke.

Rusens varighed har også indflydelse på kroppens reaktion på alkohol. Hvis rusen varer mere end et par timer, kan du udvikle tolerans, som betyder at du selv med en høj promille ikke føler dig påvirket.

Promilleguiden giver dig et indblik over, hvad der sker med din krop når din promille stiger. For eksempel bliver personer med en promille på 0,5 – 1 ukritiske og risikovillige. Har man en promille på en procent, har man mindre kontrol over sine bevægelser og en markant dårligere balanceevne. Mere alvorligt bliver det med en promille på to, hvor der er risiko for at miste bevidstheden, samt med en promille på tre som kan være dødelig.

Læs mere om Promilleguiden i Patienthåndbogen på sundhed.dk som viser dig, hvordan alkoholen påvirker dig genstand for genstand.

Se promilleguiden her.

(Visited 75 times, 1 visits today)
DEL