I år kunne Politihjemmeværnskompagniet Skive-Krabbesholm skyde det nye år ind med 60 år på bagen. Det skete med nytårsparole, medaljer, diplomer og taler.

Fejringen foregik foran aktivitetscentret på Odgårdsvej i Skive den 6. Januar, hvor knap og vel 100 aktive medlemmer af kompagniet var til stede. Traditionen tro skød kompagniet det nye år ind med nytårsparole, med mange tilstedeværende gæster, blandt andet politidirektøren og borgmesteren.

Den historiske del i fokus

Det var kun få år efter 1949 at hjemmeværnet i Skive-området ved navn 21-13 fik deres politideling. Delingsføreren, en politimand ved navn Kaj Mortensen, fik til ansvar at lede delingen, hvilket han gjorde fortrinligt mange år frem. Det var først da delingen skiftede kompagnichef til Ove Hove, at delingen efterfølgende blev nedlagt i 1956 da han ikke kunne samarbejde med Kaj Mortensen og politidelingen.

Først to år efter i 1958 den 1. Januar blev politidelingen til en realitet igen og kom til at hedde 21-31.

Du kan høre meget mere om historien og se parolen i videoen forneden.

Politihjemmeværnskompagni Skive-Krabbesholm – 60-års Jubilæum

Politihjemmeværnskompagni Skive-Krabbesholm fejrede den 6. Januar 60-års jubilæum med parole, medaljer, diplomer og taler.Se med i videoen, hvor Peder Fløe Fejerskov blandt andet fortæller historien om hvordan Skive Kompagniet blev til, og hør om hvorfor 18-årige Matæus Jespersen valgte at blive en del af det.Husk, du kan slå undertekster til.

Opslået af SkiveUp på 16. januar 2018

(Visited 238 times, 1 visits today)
DEL