Kvinde snydt for 10.000 kroner – nu advarer politiet mod denne “scam”

Politiet er ude med en varsel efter en kvinde som gik rundt i den vestlige del af Salling, ligepludselig opdagede at 10.000 kroner var blevet hævet fra hendes konto. Det sære ved sagen var dog, at hævningen var foretaget i England, og det skulle vise sig at kvinden var blevet scammet via telefonen.

Påstår at de kommer fra Microsoft

Kvinden som det var gået ud over havde tidligere på dagen fået et opkald fra en person, der hævdede at være fra Microsoft Support. I sin tro, havde kvinden valgt at uddele følsomme oplysninger fra sit pas, kørekort og konto – nok, til at manden i røret kunne hæve pengene fra hendes konto.

Typisk fra Indien

At blive ringet op fra en person, der påstår at være fra Microsoft Support, er der desværre intet nyt i. Bliver man nogensinde selv ringet op. i form af en scam, vil personen der ringer typisk have en indisk accent. Det er nemlig her fra, at størstedelen af sådanne scams finder sted. Typisk vil de påstå at komme fra Microsoft af og bede om diverse følsomme oplysninger. Yderligere kan de finde på at påstå at man har en virus på ens computer, og beder deraf om tilladelse til at fjernstyre ens computer fra hvor de sidder. Her fra installerer de så vira og malware, der typisk fanger dine login-oplysninger.

I Indien lever mange af at snyde andre mennesker via telefonen, men det sker også at de har “base” i andre lande, heriblandt England. Opkaldene kommer fra et opkaldscenter, hvor de sidder dag ind og ud og ringer rundt til forskellige lande.

Politiet opfordrer, at hvis man nogensinde kontaktes af en person der beder om ens følsomme oplysninger, at man straks lægger på.

Du kan læse mere samt få råd om netsikkherhed på borger.dk.

(Visited 51 times, 1 visits today)
DEL