En advarsel kommer fra lokalpolitiet i Skive, efter de har fået en anmeldelse fra en bitcoin-køber på Lundø.

Hændelsen er fundet sted mellem 22. december – 3. januar, hvor den pågældende havde set sig interesseret i køb af bitcoins efter at have set en annonce i Berlingske avis. Annoncen førte manden til en hjemmeside ved navn Universmarket, hvor han kom i kontakt med flere engelsk-talende mænd. Tiltrods for at have været skeptisk og usikker endte manden med at give sine personlige oplysninger til de ukendte mænd, heriblandt sit for- og efternavn og kontooplysninger.

Politiet melder intet om at han endnu har fået misbrugt sine oplysninger, men at han frygter for at det en dag kan ske efter at have givet dem ud.

“Sørg for at holde øje med at tingene er reelle, når du vælger at handle med bitcoins,” udtaler Lars Mikkelsen fra Skive Politiet, og opfordrer til at man tjekker en ekstra gang eller to, inden man foretager et køb.

Hvad er en bitcoin?

Bitcoin er en digital valuta, som både kan bruges til at betale med, samt til opbevarelse af værdi. Bitcoin er decentralt, hvilket betyder at der ikke er nogen central organisation som bestemmer over Bitcoin, og dermed heller ikke kan lukkes ned.

1 bitcoin har i øjeblikket en værdi på $15.827, eller cirka 97.700 danske kroner. Bitcoin er vokset markant siden den først udkom, hvor den til at starte med kun kostede få kroner. Mange lever i dag i sus og dus, efter at have købt hundredvis da de havde en meget lav værdi.

(Visited 156 times, 1 visits today)
DEL