Foto: Shutterstock

En dramatisk sag udspillede sig i går, da politiet var nødsaget til at trække tjenestepistolen mod en psykisk syg mand.

Befandt sig som assistance

Hændelsen fandt sted i går klokken 18.58 i Skive midtby, hvor politiet befandt sig som assistance til en læge, hvis hensigt var mulig tvangsindlæggelse af en 22-årig ung, psykisk syg mand.

Døren til huset ville ikke åbnes af den unge mand, og mens politiet og lægen fik snakket situationen igennem, kom den 22-årige unge mand selv ud med en løftet køkkenkniv, med en bladlængde på 19 cm.

»Det er her, at en af de to politimænd trækker tjenestepistolen, som får den unge mand til at trække sig tilbage i huset,« fortæller Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Her forbliver efterfølgende både politi og læge uden for huset.

En sikker anholdelse

Der går dog ikke længe før den psykiske syge mand igen kommer ud, denne gang med kniven stikkende ud fra lommen, i hans morgenkåbe.

»Politiet formår at få talt manden til fornuft, som får lagt kniven fra sig og derefter beordret til at lægge sig på maven og med hænderne på ryggen, af sikkerhedsmæssige årsager,« fortæller politiassistent Niels Bach.

Politiet foretog efterfølgende anholdelsen, og den 22-årige mand er blevet indlagt på psykiatrisk afdeling i Viborg. Udover dette bliver han sigtet for vold mod personer i offentlig tjeneste.

(Visited 86 times, 1 visits today)
DEL