Fire år til kan Peder Christian Kirkegaard se frem til at fungere som borgmester for Skive.

– Jeg er sikker på, vi kan få etableret et godt samarbejde, og et samarbejde vi vil bygge videre på, idet vi inviterer de tre øvrige lister til at indgå i et bredt samarbejde fremadrettet, udtaler Peder Christian Kirkegaard.

Men forhandlingerne gik ikke til uden drama. De Radikale som sluttede af med 3,3 procent af stemmerne, ét mandat og med Bent Dyhrberg i spidsen, forhandlede med Peder Christian Kirkegaard og pegede på ham som borgmester. Efter at have konstitueret Radikale Venstre med Dansk Folkeparti og Venstre, var det derefter nok til et flertal.

Dog var hverken Skive-Listen og SF tilfreds, der efter beslutningen følte at de ikke havde haft mulighed for at sige noget.

»Synes du, at det er en god måde at starte et samarbejde på? Hvordan skal det her byråd komme til at fungere? I har bare fuldstændig vendt ryggen til os. I har ikke engang ville give os fem minutter,« sagde Anders Bøge fra SF til Bent Dyrberg efter beslutningen.

»Jeg føler mig virkelig skuffet over, at du ikke vil snakke med os. Det er for at sige det helt ærligt,« siger Marianne Fejerskov fra Socialdemokratiet.

Bent Dyrberg forsvarer selv, og fortæller at der ikke har været nogen aftaler.

Kilde: TVMidtvest

(Visited 229 times, 1 visits today)
DEL