Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter

Oplev Skives rige lokalforællinger i “Lokale Fortællinger 2018”

Fra maj måned til oktober 2018 er skiveegnens turister samt lokale borgere inviteret til rundtur og fortællinger, når 13 lokale fortællersteder byder på rundvisning i Skiveegnens natur, by, kultur, fødevarer og Limfjorden.

– Skiveegnen har rigtig meget at byde på, så selvfølgelig skal vi åbne skatkammeret for offentligheden, fastslår udviklingskonsulent Marlene Rasmussen fra SET (Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, red.) og fortsætter.

– At deltage i en rundvisning med en entusiastisk fortæller er en speciel og helt unik måde at opleve egnen på og jeg håber, at rigtig mange følger opfordringen og deltager i årets Lokale Fortællinger.

Ikke nok med, at konceptet giver mulighed for Skiveegnens turismeaktører, at vise produkter og initiativer frem – det giver samtidig muligheden for turister såvel som lokale, at få et indblik i det lokale område og dets tilknyttede historie.

– Lokalt har vi i år 13 ”Lokale Fortællinger” – vidt forskellige, men utrolig spændende hver for sig, understreger Marlene Rasmussen, der gør opmærksom på, at programmet har tre nye fortællinger i år:

Hos Brænderiet Limfjorden byder ejerne på rundvisninger, der afsluttes med smagsprøver i butikken. Spøttrup Bigård inviterer indenfor i biernes forunderlige verden, og så kan interessede få historien om Salling i Oldtiden – fra istid til vikingetid, en tur i egen bil til de steder, hvor historien har udspillet sig.

Udviklingskonsulent Marlene Rasmussen fra SET opfordrer til, at man som interesseret kigger programmet igennem.

– Der er SÅ mange fantastiske fortællinger og spændende rundvisninger, slår hun fast og gør opmærksom på, at billetter til fortællingerne kan købes online på www.limfjordsferie.com, hvor hver enkelt fortælling også er uddybet eller ved at møde op på dagen og betale kontant.

– Allerede nu kan vi se, at der er run på rundvisningerne på Thise Mejeri, så book billet i god tid, hvis du vil med på én af rundvisningerne i Thise, lyder det afsluttende råd fra Marlene Rasmussen.

Lokale Fortælliner sker i et samarbejde mellem SET og 3 af 4 øvrige kommuner i Enjoy Limfjorden. Programmet, som er fyldt med gode oplevelser og fortællinger, kan findes på www.limfjordsferie.com.

(Visited 78 times, 1 visits today)
DEL