angst og depression skive kursus

Et nyt kursus i Skive med start d. 18. Januar 2018 skal være med til at hjælpe unge mellem 15 og 25 år, som lever med angst og depression. Kurset “Lær at tackle angst og depression” er både for dem der allerede lever med angst og/eller depression, men også for dem som tidligere har haft symptomer og har brug for redskaber til at forebygge, at de kommer tilbage.

Formålet med kurset er, at deltagere skal få redskaber og øvelse i håndtering af symptomerne som angst og depression giver. Deltagere vil arbejde med de symptomer som de oplever i hverdagen, for eksempel i forhold til ens familie og venner, samt hvis man kommer mindre ud end man plejer eller blot ikke har overskud i hverdagen til skolen, indkøb og andre praktiske ting.

Et meget engageret team af undervisere bestående af Amalie Philipsen og Anja Nielsen, som selv har haft angst og/eller depression, står klar til at tage imod de unge. Der er altså hverken psykologer, sygeplejersker eller læger, der underviser på kurset. Underviserne er almindelige mennesker, der – ligesom de unge – har haft symptomer på angst og/eller depression. De ved hvordan det føles og de har stor forståelse for den situation, som kursisterne er i.

Kurset består af 7 kursusgange én gang om ugenhver torsdag á 3 timer (16.00-19.00) med første dag d. 18 Januar. Hvis man har lyst, er der mulighed for at deltage i en netværksgruppe og på den måde fortsætte kontakten med de andre deltagere, efter kurset er slut.

Gevinster ved at deltage:

  • Man møder andre unge i samme situation og med samme udfordringer
  • Man hører om andres måder at tackle deres symptomer og udfordringer på
  • Man får ny inspiration og mulighed for at dele sine tanker og erfaringer
  • Man behøver ikke at tale om noget bestemt, og man kan nøjes med at lytte, hvis man har det bedst med det
  • Man bliver en del af en gruppe, der kender til at have det på samme måde
  • Hvis man har lyst, er der mulighed for at fortsætte kontakten med de andre deltagere, efter kurset er slut

Åbent hus

Den 13. december vil der være åbent hus fra 15.00-18.00 på Frederiksdal Allé 23.

Her vil du kunne møde de dygtige instruktører, se lokalerne og få svar på alle dine spørgsmål om “Lær at tackle angst og depression”. Arrangementet henvender sig til alle interesserede – både professionelle, pårørende og selvfølgelig eventuelt kommende kursister.

Du kan finde kontaktoplysninger for tilmelding her.

(Visited 239 times, 1 visits today)
DEL