Ulvefrit Danmark, en ny forening som ser dagens lys på mandag, mener at ulve i Danmark skal udryddes. 

Det skriver TVMidtvest.

Grundlaget for foreningen er, at give ulvemodstandere en fælles stemme.

Hans Henrik Rosager, en af initiativtagerne for foreningen, håber på, at flere tusinde medlemmere bliver en del af foreningen.

Hans Henrik Rosager bor selv nær Ulfborg i Vestjylland, hvor et ulvepar sidste sommer fik hvalpe. Også i Nordjylland findes der ulve, hvor der har været mange meldinger om angreb på husdyr.

– Ulven er et meget stort samtaleemne. Mange mennesker er nervøse for at gå tur, selv tæt ved deres egne boliger, siger han til TVMidtvest.

Trods for at ulven er fredet i Danmark af et EU-direktiv, har Miljø- og førevareminister Esben Lunde Larsen (V) bebudet, at han vil søge opbakning i EU til at lempe reglerne. Han mener, at der skal være bedre muligheder for at regulere ulven.

– Det er nødvendigt, at ministeren får gjort noget ved det i EU. Men der er allerede visse handlemuligheder i den bestående lovgivning. Og dem kan han lige så godt tage i brug, siger Hans Henrik Rosager.

Under nuværende regler er det allerede muligt at få tilladelse til at skyde ulve, som udgør et problem. Myndighederne har dog endnu ikke givet sådanne tilladelser.

(Visited 184 times, 1 visits today)
DEL