Salg af brugte varer via blandt andet Facebook og Den Blå Avis bliver mere og mere hyppig, og med det, flere og flere sager for politiet om bedrageri.

Seneste sag anmeldt til Skive Politi kommer fra en 23-årig mand fra Oddense. Den unge mand havde sat sin Macbook Pro til salg for 12.000 kroner, hvor han hurtigt blev kontaktet af en potentiel køber.

Ifølge politiet aftalte sælger og køber, at de 12.000 kroner ville blive overført, hvorefter køber ville komme forbi og hente bærbaren. Den 23-årige sælger modtog senere en SMS fra Skjern Bank, som oplyste at 12.000 kroner var blevet overført til hans bankkonto og at han kunne forvente at modtage dem inden 24 timer.

Desværre endte det ud i en politianmeldelse i stedet, da det viste sig at SMSen var falsk. På dette tidspunkt havde køber, en kvinde på hhv. 18-19 år, allerede været forbi og hente bærbaren.

Politiet håber på, at de ud fra beskrivelsen af kvinden og de numre der er indblandet i sagen, vil kunne finde frem til hende.

SMSer fra ens bank

Selvom det er muligt at modtage SMSer fra ens eget bankinstitut, er det som regel noget man skal aktivere via ens netbank. Modtager du derfor en SMS fra din bank men erindrer ikke, at du har tilmeldt dig denne service, anbefales det stærkt at du kontakter din bank.

Er der et link i SMSen skal du ikke trykke på det, da det typisk fører til en hjemmeside der forsøger at stjæle dine kortoplysninger.

(Visited 359 times, 1 visits today)
DEL