midt- og vestjyllands nye politistation

Med en længde på 7 meter, en bredde på 2,5 meter og en vægt på 3.000 kg er Midt- og Vestjyllands nye, mobile, politistation klar til tur.

Den nye, mobile politistation som Midt- og Vestjyllands politi netop har offentliggjort i en pressemeddelelse, har til formål at gøre indsatsen for tryghed og kriminalitetsforebyggelse mere synlig og fleksibel.

”Med den her mobile politistation har vi endnu bedre mulighed for at vise borgerne, at vi er et tilgængeligt og nærværende politi. Simpelthen fordi vi kan køre derhen, hvor borgerne har mest brug for os. Samtidigt kan vi få udbredt flere af vores præventive budskaber, når vi mødes direkte med borgerne,” siger politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi Jens Kaasgaard.

Fungerer som nærstation

Har man lyst til at opleve den nye mobile politistation er der også mulighed for det. Borgere kan nemlig se frem til at den vil komme til at fungere som en slags nærstation ved blandt andet større arrangementer, som for eksempel sportsbegivenheder, festivaler, koncerter og markeder. Her kan man henvende sig med anmeldelser, spørgsmål eller hvis man har information som kan være relevant for politiet. Udover det vil vognen være svært bevæbnet med gode råd om alt fra indbrudssikring og færdselssikkerhed, til tricktyveri og it-kriminalitet.

Vognen vil også blive brugt i et mindre omfang ved efterforskningsopgaver ved blandt andet alvorlige hændelser, hvor tilstedeværelsen af politiet kan være med til at skabe tryghed blandt borgere.

Den første af sin slags

Selvom der som sådan ikke er noget nyt i KST-vogne, er netop denne den første af sin slags. Den er blandt andet indrettet med et mødebord, hvor man kan få sig en snak med politiet; en arbejdsstation hvor man kan afgive forklaringer; en informationsskærm med oplysninger samt en kaffemaskine, så man nemmere kan holde nerverne i ro.

Den nye politistation vil blive fremvist for pressen og justitsminister Søren Pape Poulsen mandag den 16. Januar 2018 klokken 10.30 på lokalstationen i Viborg.

(Visited 92 times, 1 visits today)
DEL