Mand fra Skive har truet DF’er på livet via Facebook

Ville ønske at jeg bare kunne udfordre dig til duel. Tage dig ud med et enkelt skud!

Sådan lyder beskeden som folketingsmedlem Kenneth Kristensen Berth har modtaget på Facebook, og er blot en ud af mange inden for et år som han har modtaget som folketingspolitiker og byrådsmedlem i Vallensbæk Kommune. Beskeden som Kenneth Kristensen Berth har modtaget er fra en mand fra Skive, som om få dage skal på anklagebænken ved Retten i Viborg hvor han står til ubetinget fængsel i tilfælde af domfældelse.

»Selvfølgelig bliver man nervøs, når man bliver truet på livet. Det er meget ubehageligt at opleve. I virkeligheden i endnu højere grad for min familie. Jeg taler selvfølgelig med min kone om det, men jeg prøver at holde det uden for samtalen med børnene. Men dét at vi skal opleve trusler på livet igen og igen er meget ubehageligt. For man kan jo aldrig vide, om der rent faktisk er nogle, der kunne finde på at ty til at effektuere truslen. Alene dét at skrive det er jo et stort skridt at tage.« har Kenneth Kristensen Berth udtalt til BT.

Kenneth Kristensen Berth har før modtaget lignende trusler. En 29-årig mand fra Skærbæk blev for fem måneder siden idømt 60 dages ubetinget fængsel ved Retten i Sønderborg. Truslen fra den dømte kom også via Facebook, og lød sådan:

‘Tror du ik at du skal tage og holde din kæft inden du får kuglen som den landsforrædder du er.’

Kenneth Kristensen Berth har yderligere udtalt til BT:
»Det gør mig da bekymret at få dødstrusler. Man har ret til at være uenig i andres udtalelser eller holdninger. Men man har ikke ret til at true andre mennesker på livet. Jeg må sige, at jeg både undrer mig og er overrasket over, at jeg jævnligt får de her trusler. Tonen bliver hårdere og hårdere, men det er vigtigt, at man reagerer på det, for hvis vi først begynder at tolerere den slags, går det galt. Uanset om man er folkevalgt eller ej. Bliver man udsat for trusler, skal det meldes til politiet, så der kan blive slået ned på det. Det er helt afgørende.«

Seneste dødstrussel mod EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth er fra en IP-adresse i Thailand. Politiet har opgivet at rejse sigtelse for denne.

(Visited 38 times, 1 visits today)
DEL