Landmand frataget retten til produktionsdyr efter mishandling

En sag om grov mishandling af dyr har ført til at en landmand fra Sparkær har fået frataget retten til at have med produktionsdyr at gøre.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Landmanden i Sparkær havde i alt 51 kreaturer, da Fødevarestyrelsen i November 2014 var på besøg. Her opdagede de at alle dyr bar præg af dårlig behandling over længere perioder.

35 af de 51 køer gik uden for – året rundt. Dette skete tiltrods for at de ikke blev fodret nok til at kunne holde til minusgraderne om vinteren. En enkelt ko blev fundet på marken som var særligt mager. Koen havde tydeligt fremstående knogler og mere eller mindre ingen muskler.

En anden ko gik og haltede på venstre forben. Koen var ikke blevet tilset af en dyrlæge da Fødevarestyrelsen havde været på besøg.

De resterende 16 køer kunne findes indenfor i landmandens stald. Også disse var alle magre, slidte og havde ingen muskler at klare sig med. Køerne havde store hoveder og små kroppe, hvilket er et tegn på utilstrækkelig eller forkert fodring i en længere periode.

Den 60-årige landmand er blevet dømt 30 dages betinget fængsel. Udover dette har landmanden fået frataget retten til at eje og have med produktionsdyr at gøre i tre år.

Landmanden erkender sig skyldig i at have behandlet de indegående køer uforsvarligt, men nægter sig skyldig i at have svigtet ansvar for de udegående. Landmanden er tidligere blevet dømt for dyremishandling.

(Visited 105 times, 1 visits today)
DEL