Gør en forskel og meld dig som indsamler, når ‘Læger uden Grænser’ går på gaden den 27. maj.

Brænder du for at gøre en forskel og vil du samtidig være med til, at hjælpe krigs- og katastrofeofre verden over, kan du tilmelde dig som indsamler den 27. maj, hvor tusinde af frivillige i hele Danmark går på gaden – også i Skive.

Knap 5.000 danskere gik sidste år på gaden og samlede næsten seks millioner kroner ind til ‘Læger uden Grænser’ – et tal som indsamlingsleder i Skive Elsemarie Trøst, som i forbindelse med organisationens jubilæumsår, håber på bliver endnu større i år.

»I år har Læger uden Grænser været i Danmark i 25 år, og jeg har valgt at markere jubilæet ved igen at blive indsamlingsleder her i byen. Det er ikke for sjov, at læger, sygeplejersker og andre vælger at tage ud til nogle af verdens værste brændpunkter for at hjælpe. De sætter livet på spil for andre, og det mindste jeg kan gøre, er da at være med til at organisere indsamlingen og få folk til at melde sig til at stemme dørklokker på dagen,« siger Elsemarie Trøst fra Skive.

Elsemarie Trøst fortæller desuden, at allerede flere i lokalområdet har meldt sig til at samle ind den 27. maj.

For verdens største medicinske nødhjælpsorganisation er det netop den lokale hjælp, som anses uvurderlig. Pengene går blandt andet til lægehjælp, medicin og basale fornødenheder.

»Uden hjælpen fra lokale ildsjæle og mange private donorer kunne vi ikke hjælpe de mange mennesker, som vi gør. Vi mangler dog stadig hænder i marken, så skulle du have lyst til at hjælpe, tager vi glædeligt imod,« siger Jesper Brix, der er direktør i Læger uden Grænser.

Danskerne har reddet liv i 25 år

Læger uden Grænser kom først til Danmark helt tilbage i 1993, efter den humanitære medicinske organisation ‘Médecins Sans Frontiéres’ åbnede en lokal afdeling i Hellerup. Der gik ikke lang tid før, at organisationen trak interesse til sig, og kun få dage efter henvendte de første interesserede sig.

To danskere blev efterfølgende sendt afsted – én til Somalia og én til Liberia. Tallet er siden da kun steget, hvor cirka 75 af de 7.500 læger og sygeplejersker, som er med til at gøre en forskel ude i verden, er fra Danmark af.

Er du interesseret i at tilmelde dig som indsamler, kan du læse mere på www.indsamling.msf.dk.

(Visited 108 times, 1 visits today)
DEL