Onsdag 20. december er sidste udkald for køb af julegaver på nettet, hvis gaverne skal nå frem med posten inden jul, påminder betalingsgiganterne DIBS og Nets. I nogle tilfælde kan den dog godt presses til torsdag 21. december.

DIBS og Nets har gennem december måned kunne rapportere om, at danskerne har shoppet som aldrig før siden Black Friday i både butikker og på nettet. Der er dog sikkert stadigvæk en del der mangler at få indkøbt de sidste par julegaver, og skal disse anskaffes over nettet er der god grund til at skynde sig.

»Der har været et afsindigt tryk på ude hos de danske webshops, så det er ved at være sidste chance for at handle. Onsdag den 20. december er sidste udkald for at købe julegaver online, hvis posten skal nå frem inden juleaften«, udtaler Henriette Høyer, talsperson for DIBS Payment Services, del af Nets, der administrerer flere end 25.000 webshops i hele Norden.

1. Få garanti 2. Tjek med kurér 3. Spred ordet

Det er ikke første gang, at logistikken kommer bag på de danske webshops. Også i 2016 overrumplede markedet de danske webshops gennem hele december med store stigninger i antallet af transaktioner, hvilket i år har fået DIBS og Nets til at tage sine forholdsregler med en 3-trins guide til danskerne:

»Først og fremmest, hvis du køber efter onsdag den 20. december, så tjek med din webshop, om de kan garantere levering med posten før juleaften. Hernæst tjek om du kan få kurerforsendelse på julegaverne, der oftest kan levere varerne hurtigere end posten. Sidst men ikke mindst, så hjælp med at sprede ordet. Vi siger det så højt og tydeligt som overhovedet muligt hvert år, og vil i år gerne bede danskerne aktivt om at dele budskabet, så ingen kommer til at sidde tomhændede om juletræet«, uddyber Henriette Høyer.

Kan presses til torsdag

Selvom den umiddelbare anbefaling om at købe gaverne senest i dag, kan den, afhængig af webshop, godt presses til torsdag. Mange webshops bruger nemlig kurerforsendelse, som for eksempel GLS, som tit og ofte altid sørger for dag-til-dag levering efter julegaven har forladt webshoppen. Vær dog opmærksom på at mange webshops har en deadline for hvornår du senest kan bestille en vare og samtidig få den afsendt samme dag.

(Visited 48 times, 1 visits today)
DEL