Et typisk medlem af PensionDanmark beboende i Skive Kommune kunne i 2017 se frem til 112.000 kroner på pensionskontoen. Et godt stykke over gennemsnittet for Region Midtjylland.

Med godt og vel 8.000 kroner mere end gennemsnittet, kunne medlemmer hos PensionDanmark bosat i Skive Kommune glæde sig med 112.034 kroner mere på pensionsopsparingen i 2017. Gennemsnittet for Region Midtjylland er på 104.000 kroner per medlem, og beregningen er foretaget på et gennemsnitligt kernemedlem på 40-50 år.

Sammenlagt har PensionDanmarks 155.000 medlemmer fra Region Midtjylland oplevet, at der gik over 6,6 milliarder kroner ind på deres pensionsopsparinger i 2017.

”Pensionsopsparing kan måske virke som en fjern bekymring for alle de skibonitter, der forhåbentlig har mange gode år tilbage i arbejdstøjet. Men forhåbentlig kan de store afkast få flere borgere i Skive Kommune til at interessere sig for opsparingen og huske at udnytte den medfølgende sundhedsordning, som kan have stor betydning for livskvaliteten både under og efter arbejdslivet,” siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Det er især gode afkast på investeringer i bl.a. aktier, ejendomme og grøn energi, som har bidraget mest til beboernes pensionopsparing i Region Midtjylland, med godt 3,9 milliarder. De resterende knap 2,7 milliarder kommer fra medlemmernes egne indbetalinger.

Tre gode råd om pension

1. Saml pensionerne og spar penge

Der er stor forskel på de administrationsomkostninger, du betaler for en pensionsordning. Du kan derfor få flere penge til pensionistlivet, hvis du samler dine ordninger og slipper for at betale omkostninger flere steder.

2. Brug din sundhedsordning

Nogle pensionsselskaber har en medfølgende sundhedsordning, så du eksempelvis kan få behandling hos fysioterapeut, kiropraktor og psykolog eller få hurtigere tid til en undersøgelse hos speciallæge.

3. Få rådgivning

Betaler du for en forsikringsdækning, du ikke har brug for? Kan du undgå modregning i din folkepension? Eller er det din tidligere ægtefælle, der får din pensionsopsparing, hvis du dør? Det kan være en god idé at tilpasse din opsparing og din forsikringsdækning til din aktuelle situation.

(Visited 37 times, 1 visits today)
DEL