Åbningstiderne

Har man ikke haft mulighed for at stemme inden man tog på arbejdet er der heldigvis masser af tid endnu. Valgstederne, som åbnede dørene klokken 08:00 i morges lukker nemlig først klokken 20:00. På valgkortet du har fået tilsendt kan du se, hvor dit valgstedet ligger. I Skive foregår det i Aakjærhallen.

Husk valgkortet

For at få udleveret en stemmeseddel skal du medbringe det valgkort, du har modtaget med posten. Har du ikke modtaget et, eller glemt det, kan du få et nyt udskrevet på valgstedet. Her kræver det du oplyser navn og bopæl og eventuelt fremviser gyldig sygesikringsbevis.

Pas på med selfierne

Selvom det kan være sjovt at dele med sine venner at man stemmer, skal man lige tænke sig en ekstra gang om inden man lægger billedet op på sin Facebook. Der er nemlig stemmehemmelighed i Danmark, det vil sige at du på dit billede ikke må vise, hvem du stemmer på. Det kan gøre ens stemme ugyldig, hvis man bliver opdaget. Du må derimod gerne tage et billede af en sammenfoldet stemmeseddel.

To stemmer

Udover landets 98 kommunale byråd, vil du i dag også få gul stemmeseddel som er til at stemme på en kandidat til et af landets fem regionsråd. Stemmeseddelen til kommunalvalget er hvid.

Det er dog helt frivilligt om man vil stemme på kun den ene af de to eller slet ingen.

Når du sætter krydset…

Et kryds er ikke bare et kryds. I 2013s kommunal- og regionrådsvalg blev over 24.000 stemmesedler erklæret ugyldige. Dette kan ske hvis man for eksempel har sat krydset et forkert sted, tegnet på stemmeseddelen eller sat flere krydser.

Herunder er illustreret, hvad der kan gøre din stemme ugyldig.

 

(Visited 141 times, 1 visits today)
DEL