Skive Byråd og regionsrådet i Region Midtjylland har i fællesskab fundet de penge der skal til, for at kunne skabe et nyt grønt parkområde og flere parkeringspladser ved Sundhedshuset i Skive.

Det vil betyde store forbedringer og glæde for brugere af både Sundhedshuset og byens andre borgere.

Grøn park på trist plet

Den gamle administrationsbygning, bygning 25, vil blive revet ned hvorefter der vil blive anlagt en smuk park med tilskud fra Skive Kommune og Region Midtjylland.

»Der er tale om et stort område, der i dag ser trist og slidt ud, og som derfor næsten ikke benyttes. Med parken får vi et smukt område, hvor nogle af Sundhedscentrets træningstilbud kan foregå. Parken giver mulighed for både fysiske udfordringer og ren afslapning,« siger Peder Christensen (S), der formand for Skive Kommunes Sundheds- og Forebyggelsesudvalg.

Pres på parkeringen

Siden 2011 har Skive Sundhedshus fået flere kommunale og regionale funktioner, ligesom praktiserende læger har åbnet klinikker i sundhedshuset. For mange er et besøg i Sundhedshuset en umiddelbart kort affære, hvor man som borger bliver undersøgt eller behandlet for at bagefter køre hjem igen. Derfor er der betydelig rift om parkeringspladserne, som der nu bliver flere af.

»Sundhedshuset fungerer rigtigt godt og trækker brugere til fra et stort opland. Parkeringspladserne har længe været en øm tå, og jeg er glad for, at vi sammen med Skive Kommune har fundet penge til at bygge yderligere 71 pladser og tilmed løfte omgivelserne ved Sundhedshuset,« siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Pusterum til Skive

Også Skives fungerende borgmester er godt tilfreds med aftalen.

– Jeg er rigtig glad for, at politikere på tværs af Byråd og regionsråd har ønsket at byde ind på en samlet løsning til gavn for borgere i Skive, siger Preben Andersen (O).

P-pladser klar til sommer

Nedrivning af gamle bygninger, opbygning af parken og anlægget af parkeringspladserne koster i alt godt 16 mio. kr. Skive Kommune byder ind med knap 7 mio. kr., Region Midtjylland med knap 4 mio. kr. mens SparVest Fonden har givet 5 mio. kr. til parken.

Parkeringspladserne er klar i august 2018, mens parken ventes at stå færdig ved årsskiftet 2018/2019.

(Visited 93 times, 1 visits today)
DEL