Planlægningen af et stort solcelleanlæg ved GreenLab Skive i Kåstrup er sparket igang. 

Solcelleanlægget, som har en størrelse på 47 hektarer, svarende til cirka 65 fodboldbaner, vil kunne levere grøn strøm til 6.500 husstande.

”Et solcelleanlæg i Skive giver rigtig god mening i forhold til at nå vores mål om at reducere CO2-udslippet og skabe et sundere og grønnere klima i vores kommune”, siger Lars Peter Salhøj, som er chef for Plan og Support i Skive Kommune.

Det kræver vedtagelse af to lokalplaner og et kommuneplantillæg, for at solcelleanlægget kan etableres. Teknik- og Miljøudvalget har 6. februar godkendt, at Skive Kommune går i gang med planlægningsarbejdet.

Det store solcelleanlæg sker i forbindelse med Skive Kommunes plan om at være CO2-neutral i 2029, som går hånd i hånd med kommunens strategi for klima og energi og dens mangeårige arbejde med at bidrage til løsningen af de enorme klimaudfordringer.

”Den grønne omstilling er nødvendig, hvis vi skal bevare Jorden, som vi kender den, for vores kommende generationer. Vi bliver nødt til at handle nu, hvis vi skal påvirke klimaet i den rigtige retning. Det gælder både for os som danskere og som borgere i Skive Kommune. Og her er et stort solcelleanlæg ved GreenLab Skive et godt skridt i den retning”, siger Lars Peter Salhøj.

Placeringen af solcelleanlægget ved GreenLab Skive er dog ikke helt tilfældigt. Solcelleanlægget vil indgå i det energilandskab, der bliver skabt, og vil blive en del af den symbiose, der dannes sammen med andre virksomheder i området.

(Visited 104 times, 1 visits today)
DEL