Fire skoler kan i Region Midt- og Vestjylland efter sommerferien se frem til at kunne tilbyde gratis instrumental- og orkesterundervisning.

Det skriver DR.

Som led i en plan med titlen ‘OrkesterMester’ vil skolerne kunne tilbyde undervisningen ved skolestart fra 2018-19. Skolerne er valgt på baggrund af ansøgninger fra 16 danske kommuner, og sker i sammarbejde med Nordea-fonden hvor fra Projekt OrkesterMester har fået 3,4 mio. kroner. Pengene går til blandt andet instrumentkøbt, kurser til underviserne og transport.

”Vi kan se i ansøgningerne, at man i kommunerne tænker OrkesterMester ind i kommunens politik. At projektet betragtes som et væsentligt bidrag til for eksempel bosætningspolitik og som noget, der puster til udviklingsstrategier for børne- og ungeområdet. Det er meget glædeligt, at der er et klart blik for den merværdi, man også får i dette projekt,” siger Anja Reiff, formand for landsorganisationen Danske Musik- og Kulturskoleledere, DMKL.

De fire skoler i Midt- og Vestjylland er Ådalskolen i Skive Kommune, M.C. Holms Skole i Morsø Kommune, Ringkøbing Skole i Ringkøbing-Skjern Kommune samt Hvinningdal Skole i Silkeborg Kommune.

Næstformand for Skolelederforeningen Dorte Andreas og som sidder i styregruppen for OrkesterMester, vurderer at OkresterMester vil komme elever og skoler til gavn og glæde.

”Musik har stor betydning for elevernes læring i skolen og i livet. Det er en fantastisk god nyhed, at vi nu kan komme i gang. Det er virkelig dejligt”.

(Visited 52 times, 1 visits today)
DEL