Glade jul, dejlige jul… Julen handler i høj grad om glæde, men hvad gør egentligt den voksne del af befolkningen glade: At give eller få gaver? Det har YouGov undersøgt.

Danskerne og julegaver

65% af voksne mennesker som fejrer jul, forventer at der i år ligger 1-5 gaver til dem under træet, mens 5% ikke regner med at få noget som helst i år. Cirka hver fjerde, 24%, forventer at få mere end 6 gaver.

Flere danskere som fejrer jul forventer dog at give en del flere gaver væk, end de forventer at modtage. 28% forventer at give 5 eller færre gaver væk, mens 35% forventer at give 6-10 gaver væk samt 32% forventer at give 11 eller flere.

Danskerne er også blevet spurgt hvad de foretrækker: at give eller få gaver? Og her er danskerne langt fra kede af det, at julegaveudvekslingen ikke falder ud til deres fordel.

At give eller få julegaver

Hele 2 ud af 3 (69%) som fejrer jul foretrækker nemlig at give gaver, mens kun 16% foretrækker af modtage dem. Det er særligt kvinder der holder af at glæde andre med julegaverne. 74% mod 63% af mænd foretrækker at give gaver.

Velgørenhed i julen

Men det er ikke kun til familie og venner gaverne kommer, mange bidrager også til velgørenhed i julen. Næsten hver tredje (30%) som fejrer jul, bidrager også til velgørenhed. De to primære årsager til at man bidrager til velgørenhed i julen er, at julen er en hård måned for fattige og hjemløse (53%), samt at julen er en god anledning til at hjælpe andre mennesker (51%). Undersøgelsen viser også at 17% mener at der er flere kampagner og fokus på velgørenhed.

Du kan læse alle statistikerne på YouGov.

(Visited 69 times, 1 visits today)
DEL