Enighed om et nyt forsvarsforlig mellem regeringspartierne Venstre, Liberal Alliance, De Konservative, Dansk Folkeparti, De Radikale samt Socialdemokratiet er på plads.

Forliget tilfører Forsvaret 12,8 mia. kr. fra 2018 til 2023 og vil indebære 700 nye ansatte og 500 flere værnepligtige.

Ifølge forliget skal et antal støttefunktioner tilføres Skive Kaserne, men samtidig skal der også gennemføres besparelser, hvilket betyder at effekten af forliget for Skive kaserne er tæt på nul.

Manglende hensyn

Efter præsentationen af forliget har flere eksperter udtalt, at der ikke er blevet taget lokalpolitisk hensyn i forhold til at skabe bedre balance i Danmark.

Fungerende borgmester Peder Christensen beklager dog, at Skive tilsyneladende ikke får del i de nye arbejdspladser.

– Vi har naturligvis respekt for de militær faglige hensyn, men jeg mener alligevel, at det er påfaldende, at Skive gang på gang bliver forbigået. Vi fik kun tilført 15 ekstra arbejdspladser til Skattecenter Skive i forbindelse med regeringens udflytning af statslige arbejdspladser. Jeg skal indrømme, at vi derfor havde et håb om, at vi ville få noget mere i forbindelse med forsvarsforliget, siger han.

Flere arbejdspladser ikke udelukket

Når detaljerne i forliget falder på plads er det dog ikke udelukket for Skive Kaserne at få flere arbejdspladser, til trods for at det i øjeblikket ikke tegner godt.

Forsvarschef Bjørn Ingemann Bisserup skal udarbejde en plan for, hvordan elemeterne i forliget skal implementeres. Planen forventes at blive præsenteret seneret på året, og først her vil den endelige placering af de 200 nye arbejdspladser til Region Midtjylland stå klart.

(Visited 96 times, 1 visits today)
DEL