Foto af Werner Meng via Danmarks Fugle & Natur

Hvis du ikke allerede vidste det, så ved du det nu: fugleedderkopper findes i Danmark. De lurer i øjeblikket rundt på overfladen, og det er faktisk i særligt Østjylland, at de små otte-benede kribbler frem i naturen.

De mandlige fugleederkopper i Danmark er netop i disse dage ude for at finde en mage, og der er derfor, dog lille, chance for at støde på dem i naturen. De lever normalt i tunneller og rør under jorden, men kommer frem ved efteråret.

»Ellers kommer fugleedderkopperne sjældent frem, og generelt er arten i tilbagegang og mere og mere sjælden. I Østjylland har vi dog set den især i Silkeborg-området, på Randers-egnen, på Helgenæs og Mols samt sydsiden af Samsø,« udtaler edderkoppe-ekspert og museumsinspektør hos Naturhistorisk Museum Morten D.D. Hansen til TV2 ØSTJYLLAND, som også var ham, der genfandt fugleedderkoppen i 1994 i den danske natur.

»Fugleedderkoppen skal have varme, så den lever på sydvendte skrænter og i stabil gammel natur. Så man ser den ikke på en almindelig pløjemark.«

Giftig, men ikke dødelig

Den nordlige fugleedderkop som den kaldes i Danmark, er den mest giftige der findes i landet. Skulle man dog være så uheldig at blive bidt af den er der ingen grund til bekymring. Giften er nemlig slet ikke farlig nok, til at man som menneske kan dø af den. Man kan dog godt få det dårligt, og det kan gøre ondt da dets giftkroge nemt kan bide igennem huden.

Fugleedderkoppen bliver op til et par centimeter i diameter og op til 15 år gammel.

(Visited 192 times, 2 visits today)
DEL