Danmarks bedste holdkammerat er fundet, efter man i december havde skåret alle de indstillede ned til 3 finalister.

16-årige atletikpige Laura Haslund-Christensen fra FIF på Frederiksberg, 14-årige håndboldspiller Sofie Cassøe fra Sabro IF i Jylland samt 16-årige amerikanske fodboldspiller Mikkel Madsen fra Sønderborg Seargeants. Disse tre var indstillet til at vinde Årets Fidusbamse, og i lørdags løb en af dem med sejren.

Det blev 16-årige amerikanske fodboldspiller Mikkel Madsen, der nu kan kalde sig for Danmarks bedste holdkammerat som skete ved DR og DIF’s gallashow, Sport 2017, som udover sin titel kan se frem til en idrætsrejse for hele sit hold til en værdi af 100.000 kroner.

“Prisen betyder rigtig meget for mig. Den viser, at man kan opnå rigtig meget, hvis man kæmper for det,” sagde Mikke Madsen fra scenen i Boxen i Herning.

I indstillingen af Mikkel Madsen lyder det blandt andet, at han altid formår at skabe god stemning i omklædningsrummet, uanset om holdet vinder eller taber. Mikkel Madsen tager sig altid godt af de nye medlemmer i klubben, og derudover er han ofte primus motor for de sociale arrangementer i Sønderborg Sergeants.

DIF’s formand, Niels Nygaard, siger om kåringen af årets holdkammerat:

”Dansk idræt er fyldt med flere hundredetusinde unge mennesker, der dyrker deres idræt og ikke mindst fællesskabet i foreningerne. I idrætsforeningerne kæmper man for hinanden, og her opstår utallige gode kammeratskaber. Det vil vi gerne hylde. Vi er derfor glade for at kunne kåre Mikkel Madsen fra Sønderborg Sergeants som vinder af Fidusbamsen 2017,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

Hos Nordea-fonden udtaler direktør Henrik Lehmann Andersen:

”Gode holdkammerater er alfa omega, når man dyrker idræt, og gode holdkammerater er med til at skabe liv og glæde i idrætsforeningerne, hvad enten man vinder eller taber med sit hold. Fællesskabet binder idrætten sammen,” siger Nordea-fondens direktør, Henrik Lehmann Andersen.

Mindre pris til 2. og 3. plads

Selvom 16-årige atletikpige Laura Haslund-Christensen og 14-årige håndboldspiller Sofie Cassøe ikke løb med prisen, vandt de begge 10.000 kroner til en god oplevelse for deres respektive hold.

Om prisen

DIF og Nordea-fondens Fidusbamse gives til en ung idrætsudøver mellem 12 og 19 år fra en af DIF’s idrætsforeninger, som med sine handlinger og holdninger er en rigtig god holdkammerat.

(Visited 52 times, 1 visits today)
DEL