Bedre Balance II blev igår præsenteret af statsminister Lars Løkke Rasmussen, som skal være med til at skabe en bedre balance i Danmark ved at etablere statslige arbejdspladser i byer uden for hovedstaden.

For Skive Kommune betyder dette 15 nye arbejdspladser i Skat og 15 potentielt nye tilflytterfamilier til byen.

»Jeg skal indrømme, at vi er noget skuffede over antallet, men lad os nu kigge på det halvfyldte glas frem for det halvtomme. Det er trods alt positivt, at Skive denne gang er blandt de kommuner, der får flere arbejdspladser, og vi vil nu aktivere vores mange gode kræfter inden for bosætningsområdet, så vi kan tage godt imod de medarbejdere, som skal varetage de nye jobs,« lyder det fra den fungerende borgmester Peder Christensen.

Strategisk indsats

I de seneste par måneder har Skive Kommune gjort Christiansborg opmærksom på Skives styrkepositioner, hvor et af områderne er potentialet i udvidelsen af Skattecenter Skive, i forbindelse med oprettelsen af de syv nye styrelser i Skat.

Målrettede breve til ministre, politiske ordførere, partiformænd, medlemmer af Folketinget og centrale embedsmænd har været en del af den strategiske indsats, som kommunen har arbejdet med for at tiltrække statslige arbejdspladser.

Borgmesteren fortæller, at indsatsen ikke stopper her.
»Jeg vil gerne understrege, at vi i Skive Byråd også fremover vil arbejde for at sætte Skive Kommune på dagsordenen på Christiansborg. Vi vil nu skrue endnu mere op for vores arbejde med at forbedre infrastrukturen på A26 og Rute 34. Vi vil styrke vores indsats på uddannelsesområdet, og vi vil fortsætte vores arbejde for at påvirke energiafgiften med henblik på fuldskala-realiseringen af GreenLab Skive,« siger Peder Christensen.

Du kan se Regeringens oplæg til Bedre Balance II her.

(Visited 44 times, 1 visits today)
DEL