Som et led i at mindske CO2-aftrykket, vil Arlas økologiske landmænd fremover dække hele deres elforbrug med grøn el.

Det oplyser Arla på deres hjemmeside.

Det er de økologiske andelshavere, som selv har taget initiativet til at gå over til 100% grøn el.

Fra 1. januar 2019 vil Arlas godt og vel 200 økologiske danske landmænd forsyne med el baseret på vedvarende energikilder som eksempelvis vind- og solenergi.

”Vores økologiske landmænd har i fællesskab besluttet, at vores elforbrug fremover skal være dækket af 100 procent grøn el fra vedvarende energi. Det gør vi for at sikre, at vi aktivt er med til at fremme udviklingen og brugen af certificeret grøn el for derigennem at støtte op om et bæredygtigt landbrug. Vi tror på, at det vil skabe værdi både for miljøet og for alle Arlas ejere,” siger Viggo Ø. Bloch, formand for økoudvalget hos Arla.

Grøn el en del af kontrakten

Allerede i løbet af 2018 vil flere økologiske landmænd gå over til grøn el. Valget om 100% grøn el betyder nemlig, at andelshavere fra 1. januar 2019 som del af deres kontrakt, skal kunne forsyne sig med grøn el for at kunne kalde sig økologisk landmand.

Andelshavere skal købe et certifikat på grøn el hos et elselskab, som kan garantere et års forbrug af grønt el på den enkelte gård. Derudover vil landmænd følge det Økologiske Råds anbefalinger og købe grøn el i klasse A eller B, som har den mindst negative effekt for klimaet.

Arlas danske direktør, Jakob B. Knudsen, hilser de økologiske andelshaveres initiativ velkommen og roser økologernes for at gå skridtet videre i arbejdet med at reducere deres CO2-aftryk.

”Det er et stærkt signal om, at andelshaverne vil bidrage til, at mælken bliver endnu mere klimavenlig. Det går hånd i hanke med vores øvrige initiativer i Arla, hvor klimavenlig produktion er på toppen af dagsordenen. Derfor bakker vi op om andelshavernes beslutning og efter deres ønske bliver grøn el nu en del af økokontrakten,” siger Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla Danmark.

Mere information om grøn el

  • Arlas økologiske andelshavere har besluttet at dække deres netto elforbrug ved certificeret grøn el fra 1. januar 2019.
  • Det er Arlas økologiske andelshavere, der har selv truffet beslutning om at gå over til grøn el.
  • Grøn el bliver en del af Arlas økologers øko-kontrakt. Økoproducenten skal tilkøbe et grøn el-certifikat fra sin el-leverandør, der dækker 100 procent af økoproducentens årlige netto elforbrug.
  • Arlas økologer dækker sit netto elforbrug med klimavenlig el i klasse A eller B. Læs mere om Økologisk Råds vejledning til grøn el og de forskellige klasser her.
(Visited 56 times, 1 visits today)
DEL