Brugstyveri af personbil, fare for andres liv og førlighed, kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, besiddelse af euforiserende stoffer, overtrædelse af våbenloven og overtrædelse af knivloven. Det er de punkter, en mand er blevet sigtet for efter en noget vildere biljagt fandt sted natten til søndag. Det fortæller lokalpolitiet Skive.

Stjal bil fra bilimportør

Den sigtet mand havde samme aften begået indbrud hos en bilimportør i Nørre Søby, hvor ejeren havde ringet ind klokken 20.15 og anmeldt indbrud på værkstedet og kontoret. Manden havde taget et par bilnøgler og stjålet en sort Subaru fra den uden dørs parkeringsplads.

Farlig eftersættelse

Politiet fik senere på aftenen visuel kontakt med det stjålne køretøj, som endte ud i en større eftersættelse. Først klokken 01.46 i krydset ved Jernbanevej og Røginvej stopper gerningsmanden op. Her satte manden bilen i bakgear mod patruljevognen for at ramme kølerhjelmen, men politiet var hurtige nok til at selv bakke og undgå gerningsmanden intentioner. Først efter manden ramte vejskiltet i samme kryds kunne politiet træde ud af patruljevognen for at pacificere den 29-årige mand. Han forsøgte sig dog igen med bakgearet, denne gang med intentioner om at ramme politimændende selv. Det lykkes dog heldigvis ikke, og politiet fik den 29-årige mand stoppet.

Kvinde også sigtet

Den 29-årige mand er blevet varetægtsfænglset i 14 dage. Sigtelserne sker i forbindelse med at manden blev testet positiv for cannabis og amfetamin. Udover dette havde manden ulovlige piller, en peberspray samt tre knive på sig.

I bilen var der også en 18-årig kvinde, som blev sigtet for overtrædelse af våbenloven i det hun havde knojern på sig.

(Visited 51 times, 1 visits today)
DEL