Ifølge politiet var en 12-årige med til at ryge hash på Brårup skole

Lokalpolitiet i Skive fortsætter deres målrettede indsats på kommunens skoler, hvor de efter skoletid patruljerer mellem skolerne for at sørge for der ikke sker ting og sager, som ikke burde. Brårup Skole har især været ramt i løbet af den sidste uge, hvor politiet i nu tre tilfælde har måttet bede unge om at forlade stedet.

Mange er mindreårige

Det var i går kl. 21 politiet blev kontaktet af en medarbejder fra Brårup skole som fortalte, at en flok unge hang ud ved skolens bålplads. Medarbejderen havde selv prøvet at bortvise gruppen, men det havde ikke fået de unge til at forlade området. Politiet havde ved deres ankomst ikke fundet nogle stoffer på de unge, men har tydeligt kunne lugte at gruppen havde røget hash. Personerne var alle mellem 12 og 25 år og det bekymrer politiassistent Niels Bach.

»Nogle af de første og største advarselssignaler med hensyn til risikoadfærd er når unge børn pludselig har samkvem med personer der er markant ældre end dem selv,« fortæller Niels Bach fra Skive Politi.

Politiet har valgt at følge op på alle 12 personer i gruppen, hvor over halvdelen af dem er mindreårige.

3. Gang inden for en uge

Besøget på Brårup skole førte også politiet til tre scootere, der alle var kategoriseret ulovlig. Den ene af scooterne fik fjernet blåt lys, hvilket kun er tilladt for politiet og andre myndigheder. De to andre valgte at trække deres scooter væk, med begrundelsen at de havde fået pludselig motorfejl. Da politiet ikke havde set dem køre på dem, kunne de ikke beslaglægge dem.

Læs også: Unge ryger hash på skoler efter skoletid

Det er 3. gang inden for en uge at politiet har været nødsaget til at rykke ud på Brårup Skole. De 12 personer er hidtil den største gruppe politiet har måttet registrere.

Politiassistent Niels Bach anbefaler kraftigt at man tager en snak med sine børn hvis man har grund til at tro, at ens barn er en del af en større gruppe eller er ude til sen på aftenen.

Det er ikke tilladt at befinde sig på skolernes områder efter skoletid, medmindre man har en gyldig grund som f.eks. ungdomsklub.

(Visited 77 times, 1 visits today)
DEL