juleindbrud tyv
Foto: Shutterstock

Julen er højsæson for indbrudstyve. Skal du selv på juleferie eller er du blot væk i en længere periode kan du herunder læse nogle gode råd der gør, at indbrudstyvene forhåbentlig holder nallerne for sig selv.

Hold lyset tændt

Sørg for at lyset i flere rum i din bolig forbliver tændt inden du forlader hjemmet, heriblandt stue, køkken, badeværelset og soveværelser.

Lyd i huset

Tænd for radioen eller TVet, så det hele virker mere naturligt sammen med lyset.

Elektronisk timer

Har du ikke mulighed for at selve tænde og slukket lyset ude fra og har hverken dit TV eller radio indbygget timer, bør du overveje at anvende en elektronisk timer som kan tænde og slukke for det hele på bestemte tidspunkter.

Gardiner skal ikke trækkes for

Bliver gardiner eller persienner trukket for i hele huset, giver det indikationen at du ikke er hjemme. Træk derfor kun for i enkelte værelser hvor det virker mest naturligt, for eksempel soveværelset.

Bilen i indkørslen

En bil i din indkørslen, carport eller på vejen uden foran din bolig vil få det til at ligne at nogen er hjemme. Har du ingen bil, kan du også have tændt julelys som falder godt sammen med resten af den indvendige belysning.

Tøm postkassen

Sørg for at du tømmer postkassen inden du tager hjemmefra. Er du væk i en længere periode kan du eventuelt få naboen eller genboen til at tømme den for dig. Sørg dog for at personen der tømmer den ikke smider det gennem brevsprækken, da indbrudstyve nemt kan se igennem den og opdage et hav af aviser og reklamer.

Ryd sneen på dit fortov

Et uryddet fortov og indgang til din bolig indikerer at ingen er hjemme til at tage sig af det. Aftal også her med din nabo eller genbo om at gøre det for dig, hvis du er væk i en længere periode.

Skrald, skrald, skrald…

Fyld skraldespanden inden du tager hjemmefra. Er du væk mens den tømmes kan du, igen, bede en nabo eller genbo om at smide en skraldepose eller to i din skraldespand.

Tal med dine naboer

Sørg for at dine naboer og genbo ved besked, hvis du tager på juleferie eller blot er væk i flere dage for at besøge familien. Bed dem eventuelt om at holde øje med mistænkelig adfærd. Overvej at tilmelde jer til Nabohjælp.

Tilbyd din egen hjælp

Er du selv hjemme i julen og skal nogle af dine naboer eller genbo på juleferie, så sørg for at tilbyde din egen hjælp, så skal de nok gengælde tjenesten næste gang du er væk.

(Visited 47 times, 1 visits today)
DEL